Basisinfo

Een survivalrun is een hardloopwedstrijd in de natuur met natuurlijke en niet-natuurlijke hindernissen. Iedere deelnemer start met een polsbandje en moet proberen zo snel mogelijk alle hindernissen te overwinnen om aan de finish te komen. Haal je een hindernis niet, dan moet je je polsbandje inleveren. Meer informatie vind je op de website van de bond.

Categorieën

Je kunt individueel deelnemen, als koppel of zelfs met een groep van vier personen. Als je weinig ervaring hebt, is het leuker om niet alleen te lopen. Deelnemers in  koppels en groepen mogen elkaar vanuit de hindernis helpen, niet elkaar tillen!

Ook maken we onderscheid in leeftijd. Pas vanaf 15 jaar oud kun je deelnemen aan de normale recreatieve afstanden. Daaronder doe je mee aan de jeugdcategorie, van 10 tot 14 jaar, aan de ouder-kindrun, vanaf 8 jaar, of de minirun, vanaf 6 jaar. Dit jaar organiseren we ook de JSR voor deelname aan het landelijke klassement.

Wat is de uitdaging?

De afstanden zijn niet te vergelijken met de afstanden van een hardloopevenement. Door de hindernissen is het veel zwaarder. Ook is een survivalrun zwaarder dan een obstaclerun doordat er meer hindernissen zijn en je bepaalde technieken (schippersslag, apenhang, catcrawl, swingover) moet beheersen om ze te kunnen overwinnen.

Twijfel je of de run iets voor je is of wil je graag wat technieken leren, kom dan een keer meetrainen op woensdag- of donderdagavond. Je kunt je hiervoor aanmelden via trainer@survivalgroningen.nl